Τη συνταγή αυτή τη έμαθα από τη Βέφα Αλεξιάδου με μία μικρή τροποποίηση δική μου.
ΥΛΙΚΑ
1 1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 1/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
8 αυγά
1 1/3 κούπας ζάχαρη
4 κ.σ. γάλα χλιαρό
ΣΙΡΟΠΙ
3 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
6 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
2 κ.σ χυμό λεμονιού
1 1/2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
1 κ. γλ.μαστίχα Χίου κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
1.Βάζω στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών να αφρατέψουν και οσο γίνεται η μαρέγκα ρίχνω λίγη λίγη τη ζάχαρη και αφού χτυπηθεί καλά το μίγμα ρίχνω 1-1 τα κροκάδια και το γάλα.
2.Ανακατεύω το σιμιγδάλι και μπέικιν και αλατι και βανίλλιες και αλεύρι.
3.Ρίχνω το μίμγα του άλευρου κουταλιά κουταλιά στο μίγμα των αυγών (να πέφτει σαν χιόνι μέσα στο μίγμα).Σημειωση:από την ώρα που βάζω τα στερεά υλικά στο μίγμα των αυγών το μίξερ πρέπει να δουλεύει σε χαμηλή ταχύτητα.Βάζω σε βαθύ ταψί και ψήνω 175 βαθμούς,κάτω ράφι,αντιστάσεις,45 λεπτά.
Για το σιρόπι:βράζω νερό και ζάχαρη για 5 λεπτά και στο τελευταίο λεπτό ρίχνω το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και το βούτυρο και τη κοπανισμένη μαστίχα.ΚΑΥΤΟ ΓΛΥΚΟ-ΚΑΥΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.
ΚΟΛΠΑΚΙ:Αφού γίνει το γλυκό και το σιροπιάσετε τυλίξτε το καλά με μεμβράνη (όλο το ταψί και αναποδογυρίστε το).
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ΥΛΙΚΑ
1 1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 1/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
8 αυγά
1 1/3 κούπας ζάχαρη
4 κ.σ. γάλα χλιαρό
ΣΙΡΟΠΙ
3 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
6 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
2 κ.σ χυμό λεμονιού
1 1/2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
1 κ. γλ.μαστίχα Χίου κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
1.Βάζω στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών να αφρατέψουν και οσο γίνεται η μαρέγκα ρίχνω λίγη λίγη τη ζάχαρη και αφού χτυπηθεί καλά το μίγμα ρίχνω 1-1 τα κροκάδια και το γάλα.
2.Ανακατεύω το σιμιγδάλι και μπέικιν και αλατι και βανίλλιες και αλεύρι.
3.Ρίχνω το μίμγα του άλευρου κουταλιά κουταλιά στο μίγμα των αυγών (να πέφτει σαν χιόνι μέσα στο μίγμα).Σημειωση:από την ώρα που βάζω τα στερεά υλικά στο μίγμα των αυγών το μίξερ πρέπει να δουλεύει σε χαμηλή ταχύτητα.Βάζω σε βαθύ ταψί και ψήνω 175 βαθμούς,κάτω ράφι,αντιστάσεις,45 λεπτά.
Για το σιρόπι:βράζω νερό και ζάχαρη για 5 λεπτά και στο τελευταίο λεπτό ρίχνω το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και το βούτυρο και τη κοπανισμένη μαστίχα.ΚΑΥΤΟ ΓΛΥΚΟ-ΚΑΥΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.
ΚΟΛΠΑΚΙ:Αφού γίνει το γλυκό και το σιροπιάσετε τυλίξτε το καλά με μεμβράνη (όλο το ταψί και αναποδογυρίστε το).
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.