Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Κοτόπουλο µε σάλτσα λαχανικών

Διαιτητικό και νόστιμο πιάτο για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν μία υγιεινή διατροφή ή να μαγειρέψουν το κοτόπουλο με έναν διαφορετικό και γρήγορο τρόπο
.

Υλικά

Για Κοτόπουλο µε σάλτσα λαχανικών
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 κ.σ. χυμός λεμονιού
    2 σκελίδες σκόρδο
    σκόρδο πολτοποιημένο
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
    1 πράσινη πιπεριά κομμένη στα οκτώ
    2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα οκτώ
    2 κολοκύθια κομμένα σε χοντρές φέτες
    1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
    2 ντομάτες κομμένες σε καρέ
    1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
    αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα

    Προετοιμασία

    1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές. Το βάζουμε σε μπολ και περιχύνουμε με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το λεμόνι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε τα υλικά, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με τα υγρά του κι αφήνουμε να ψηθεί για 5΄-6΄. Το βγάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 3΄-4΄. Προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι, τις ντομάτες, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε 5΄.